Σελίδες

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο έλεγχος

Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν πολύ-ασχολείτο με την πολιτική. Πάντα όμως είχα μια ευαισθησία στα κοινωνικοπολιτικά θέματα και ιδίως σε όλα αυτά που αφορούν τον απλό κόσμο.
Τελευταία με όλα αυτά που συμβαίνουν (οικονομική κρίση , Δ.Ν.Τ, κτλ) με κάνουν και σκέφτομαι ολοένα και περισσότερο ένα πράγμα…..σε τι βαθμό ελέγχου ,έχουν καταφέρει, κ μας έχουν υποβάλει. Έχουν καταφέρει και κινούν την κρίση και τα θέλω μας ανάλογα με το πώς συμφέρει τον εκάστοτε «εταιριοκράτορα». Για παράδειγμα…. Θυμάμαι ποιο παλιά δεν υπήρχε ταινία η video-clip στο οποίο ο πρωταγωνιστής-ηρώας αυτού δεν είχε ένα τσιγάρο στο στόμα του ,το οποίο κάπνιζε όλο στιλ κ επίδειξη (Marlboro Camel ή Lucky strike) και πρόβαλε μ΄αυτόν τον τρόπο την σκληράδα του κ την επιτυχία του φυσικά στις γυναίκες, ή ακόμα ποιο παλιά αν ψάξει κανείς θα δει ακόμα και ιατρούς σε διάφορα διαφημιστικά έντυπα και άρθρα να διαβεβαιώνουν ότι ο καπνός δεν έχει καμία βλαβερή συνέπεια . Σήμερα όμως τείνει να γίνεται ,τόσο κατακριτέο, που σε λίγο ο καπνιστής θα νιώθει σαν λεπρός στην Σπιναλόγκα της Κρήτης. Τι έγινε ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος κ η ανησυχία για την υγειά μας?
Δεν λέω ότι συμφωνώ με την χρήση του καπνού ,αντίθετα μάλιστα (όντας μη καπνιστής) ούτε μπορώ να ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετεί αλλά αυτό που μου κάνει εντυπώσει είναι ο έντεχνος τρόπος αλλαγής της αντιλήψεις
Όπως και με την οικονομική κρίση….
Πριν από μία δεκαετία μας θέλανε σε ένα ποιο ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο. Κάνανε τα αυτοκίνητα ποιο φτηνά ,έδιναν τα δάνεια κ της κάρτες ανεξέλεγκτα και προωθούσαν ,γενικά ,το ευρωπαϊκό όνειρο( Γυναίκα , παιδιά , σπίτι, αμάξι, σκύλος ,γκόμενα…).Τώρα με την πρόφαση της οικονομικής κρίσης μας θέλουν ξαφνικά φτωχούς.
«Δεν έχουμε λεφτά….» λέει «δώστε μας ότι έχετε….Α..!!! και μην χαλαρώνεται πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να βγούμε από την κρίση….. μέχρι τα 60 , 70 , 80 κ βλέπουμε…. Εμείς θα σας κοιτάμε αν δουλεύετε καλά και αρκετά σκληρά όπως πρέπει…. Και τέλος δεν φταίμε εμείς…. Οι άλλοι τα κάνανε μαντάρα…. »(ποιοι είναι οι άλλοι δεν ξέρω. Εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τους ίδιους βλέπω….)
Όλους αυτούς τους περίπλοκους κ δυσνόητους οικονομικούς όρους δεν τους καταλαβαίνω , όπως και πολύ άλλοι φαντάζομαι (τυχαίο…??? Δεν νομίζω ) αλλά πολύ απλά αναρωτιέμαι….. εμείς δεν έχουμε λεφτά , οι τράπεζες δεν έχουνε λεφτά , οι κυβερνήσεις δεν έχουνε λεφτά ούτε οι εταιρίες έχουν….τελικά πού πήγαν τα ρημαδιά τα λεφτά…??? Τα έχει μαζέψει όλα κάποιος και αποφάσισε να μην ξαναψωνίσει…???
ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ………???????????????

1 σχόλιο:

  1. εμας δουλευουν.....
    κοιτα εσυ την παρτυ σου..
    κλεισε τηλεορασεις...
    και να δεις που ολα ειναι μια χαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή