Σελίδες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ…..Η ΠΑΡΑΛΙΑ»

Προχθές όπως και ο πολύς ο κόσμος έτσι και εγώ ,μάζεψα τα μπογαλάκια μου και πήγα παραλία να δροσίσω το δόλιο μου κορμί και φυσικά να την πέσω και να ηρεμήσω στην ξαπλώστρα (αν είναι δυνατόν να με πάρει και ο ύπνος…..) πίνοντας και απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ποτάκι.
Υπολόγιζα όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή καλυτέρα στην προκειμένη περίπτωση χωρίς τον γυρολόγο…
Κάθε τρία άντε το πολύ πέντε λεπτά όλο και κάποιος με λουκουμάδες ή τατουάζ ή με ρολόγια ή με μπιχλιμπίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς (μασούτης, που λέει και ο πατέρας μου ,τα έχει όλα και συμφέρει) ερχόταν και τάραζε την πολύτιμη ηρεμία μου
Είχα που είχα να αντιμετωπίσω όλη αυτήν την καταιγιστική επίθεση προκλητικών μαγιό και την μανιώδη επιδειξιμανία των καυτών πλην προθύμων νεανίδων ,είχα και όλη αυτήν την διεθνή συνάθροιση εμπόρων και προμηθευτών…που να ηρεμήσεις….
Και καλά τα κοριτσάκια κλείνεις τα μάτια και όλα καλά…με τους άλλους όμως τι κάνεις….;;; που έρχονται δίπλα σου και αρχίζουν….
-φίλε τέλη λουκουμά….;;;
-Φίλε τέλη ρολόι…;;;
-Τατου…..τατου…τέλη φίλε ένα ντράκο…;;;
-Όχι ρε ντεν τέλη….να ηρέμηση τέλη……αν ήτελε τα πήγκαινε στο παζάρ…
Εντάξει προς θεού δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους αντίθετα μου είναι συμπαθείς και σε άλλες περιπτώσεις θα πάρω και κανένα χαϊμαλί….έτσι για το καλό, αλλά ρε γαμώτο μια παραλία μας έμεινε να χαλαρώσουμε λίγο. Έπειτα είναι ενάντια στους βασικούς κανόνες πώλησης ότι δεν πρέπει να χαλάς την ηρεμία κάποιου προκειμένου να πετύχεις μια εμπορική συμφωνία. Μα καλά δεν τους είπε κανείς για το μάρκετινγκ….
(Το παραπάνω κείμενο έχει καθαρά σατυρικό χαρακτήρα και δεν κρύβει καμία εμπάθεια και μίσος προς τους μετανάστες που με κόπο και δυσκολία παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.)

3 σχόλια:

  1. Μα τι γίνεται μ'αυτούς σαν επιδημία ξαπλώνονται όπου βρούν.!
    Τους έβρισκες σε πλατείες σε καφέ σε ταβέρνες αλλά και σε παραλίες πάει πολύ!
    Και όμως όταν τους αρνούμαι νιώθω τύψεις!
    Σκέφτομαι πόσο ανάγκη θα'χουν για να σεργιανούν μέσα στο λάλαρο και τις παραλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβερο δεν ειναι να μιλας με καμια προθυμη νεανιδα και εκει να πεταγονται και να λενε ..τελη φακο..τελη τατου...τελη λουκουμα....
    σου χαλανε τον ειρμο σου για ενα τελειο αποτελεσμα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αυτο μ'αρεσει σ'αυτο το παιδι...Αμεσως με "πιάνει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή