Σελίδες

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Έχω προτεραιότητα ρε γάμώτο…..






Μα τι μας πιάνει εμάς τους Έλληνες με την οδήγηση πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω!
Ανεβαίνουμε στο αμάξι, κρατάμε το τιμόνι και έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε στα χέρια μας ένα παπάρι διπλάσιο από τον όγκο του αυτοκινήτου μας και αν το θίξει κάποιος αλίμονο του.
Νεύρα, τσαμπουκά ως και τραμπουκισμός, ακόμα και από τα ποιο πράα άτομα. Λες και μεταλασώμαστε στον «γαμάω» της περιοχής και κανένας μα κανένας, δεν έχει λόγω στους δρόμους μας. Θυμάμαι ένα περιστατικό σε ένα χωριό που πετάχτηκε ένας μπάρμπας με ένα τρακτέρ μπροστά μας και όταν πήγαμε να του κάνουμε παρατήρηση έβγαλε το κεφάλι από την πόρτα φωνάζοντας «Τι ρε… δικοί σας είναι οι δρόμοι.. δικοί μας είναι..»
Το επίπεδό μας! Και καλά από τον μπάρμπα στο χωριό δεν μου κάνει εντύπωση. Όχι λόγω χωριού αλλά λες είναι κάποιας ηλικίας και έχει κάποια ελαφρυντικά. Το χειρότερο είναι με τη δική μας γενιά.
Έχω ένα φίλο που είναι πραγματικά «Παναγίτσα», κάτι που δεν ισχύει όταν ανεβαίνει στο αμάξι.
Πως γίνετε σε μία παλιό-διασταύρωση να έχει δίκιο κάποιος, πάντα, από όποια πλευρά της και αν έρθει, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πάντα τροποποιούμε τον Κ.Ο.Κ όπως μας βολεύει. Ρε ξεκόλλα, του λέω θα τις φας καμιά μέρα.

Καλά τώρα… αν τυχών και παραβιάσουμε κάποιο ΣΤΟΠ ή έστω λίγο την προτεραιότητα κάποιου...;;; Άστο, καλυτέρα να του έβριζες την μάνα ποιο καλά θα του καθόταν. Δεν λέω να το κάνεις επίτηδες αλλά καμιά φορά είμαστε αφηρημένοι. Επικίνδυνο δεν λέω αλλά εντάξει ρε φίλε τι ωρύεσαι λες και είδες κάποιον να σου πηδάει την γυναίκα; Μήπως εσύ δεν το έκανε ποτέ; Εσύ δεν είσαι ποτέ αφηρημενος;

Άλλωστε πρέπει να έχουμε τον νου μας πάντα. Περνάς μία διασταύρωση και έχεις προτεραιότητα. Πρόσεχε λίγο. Μην βασίζεσαι εντελώς, ποια και εσύ, στη βλακεία του καθενός, στο αν θα σταματήσει ή όχι στο ΣΤΟΠ.

Μια άλλη μέρα, πάλι παρέσυρα ένα ποδηλάτη που παραβίασε το ΣΤΟΠ του. Ο θεός μας φύλαξε και δεν χτύπησε. Τι να έκανα.. είχε ο άνθρωπος την τρομάρα του να τον έβριζα και από πάνω ή μήπως ο καημένος ξύπνησε το πρωί και είπε βουρ στους δρόμους να παραβιάσουμε τα ΣΤΟΠ; Αφού δεν χτύπησε να τρέχουμε… όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθούν.

Το ποιο πολύ γέλιο όμως το έχουν οι γυναίκες. Ρε καημένες κοκόνες το αυτοκίνητο δεν είναι ούτε ο άντρας σου ούτε ο γκόμενος σου να το κάνεις ότι θέλεις. Και όταν σας κάνουν παρατήρηση λόγω της απίστευτης βλακείας που κάνατε μαζέψτε λίγο τον εγωισμό σας. Δεν λέω, είναι πολλοί τραμπούκοι προκατελυμένοι άντρες που αν δούνε γυναίκα οδηγό ξινίζουν και αρχίζουν τις κακίες λες και τους στέρησαν τα κεκτημένα, αλλά και εσείς κάνετε και γάμω τα μαργαριτάρια στην οδήγηση. Το ποιο ωραίο είναι ότι έχουν και τσαμπουκά. Βρίζουν κιόλας! Και να βρίζουν όταν έχουν δίκιο, λες στο διάολο ρε πούστη, αλλά αυτές βρίζουν όλη την ώρα. Εντάξει εντάξει… αυτό το παράδειγμα έχεις από τον χαϊβάνι τον άντρα σου και τον αγενή πατέρα σου αλλά εσύ είπαμε… είσαι ανώτερο ζώων…
Έτσι και σε μία άλλη περίπτωση μου που μια «κυρία» παραβιάζει το ΣΤΟΠ και βγαίνει στο μισό του δρόμου, αναγκάζοντας με να κάνω όλα τα ζογκλερικά που ξέρω και δεν ξέρω στην οδήγηση για να την αποφύγω. Όταν με το καλό σταμάτησα, ευτυχώς αλώβητος, δεν τσαντίστηκα ούτε είπα και τίποτα (αφού δεν χτυπήσαμε ας πάει στο καλό) αλλά κοίταξα στο μέρος της και την είδα να χτυπιέται και να βρίζει. Δεν βλέπω καλά σκέφτηκα μάλλον θα τράκαρα τελικά και βλέπω όραμα. Παρόλα αυτά άνοιξα το παράθυρο να της κάνω παρατήρηση αλλά η απάντησή της ήταν ομολογώ αφοπλιστική «Τι… θα μας δείρεις κιόλας…;;;;» Μου έφυγε ο εγκέφαλος από την θέση του. Θέλεις ένα χέρι ξύλο, είπα από μέσα μου αλλά τζάμπα θα πάει οπότε…Αστο geo.. καλυτέρα

Ακόμα ποιο λυπηρό είναι το πρόσωπο των παιδιών στο αυτοκίνητο όταν τυχαίνουν σε τέτοιο συμβάν. Έχουν ένα απλανές βλέμμα και μία τρομάρα τα καημένα…. Άσε το παράδειγμα που τους δίνουμε.

Αυτό το φαινόμενο όπως και αλλά πολλά ένα πράγμα μας δείχνει.
Την έλλειψη παιδείας. Ας προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο εμείς τουλάχιστον. Όχι για εμάς εμείς το χάσαμε το παιχνίδι, αλλά για τα παιδάκια μας, μην γίνουν και αυτά σαν τα μούτρα μας

13 σχόλια:

  1. Τι μου θύμισες τώρα!!!

    Έχω μια φίλη που βρίζει ακατάπαυστα όταν οδηγεί! Που λέει ο λόγος και να ιδρώσει από τη ζέστη θα μπινελικώνει τον ήλιο!

    Αλλά βρίζει μόνο μέσα στο αυτοκίνητο! Καποια φορά ανεβαίναμε Αθήνα (ημαστε πιο κάτω απο αυτην) και η φίλη κάπου στις σηραγγες, για να καταλάβεις, άρχισε να διαολοστέλνει τον δρόμο, που τότε τον έφτιαχναν!

    Μαρή βλαμμένη, της λέω, αν πάει ο δρόμος στον γεροδιάολο θα πάμε κι εμείς μαζί του!Σύνελθε! Εκεί αυτή, τα δικά της! Τότε της ζήτησα να σταματήσει, κατέβηκα κάτω και άρχισα να κάνω ωτοστοπ!
    Η φιλη να παρακαλάει να μπω μέσα, εγώ να έχω γνωρίσει ωστόσο τον Χαράλαμπο, (χαχαχα) και τελικά με έπεισε να μπω να φύγουμε! Δεν ξανα είπε λέξη!

    Αλλά θεωρώ μεγάλη χαζομάρα να βρίζουν οι οδηγοι! Και νομίζω πως εξαιτίας των βρισιδίων γίνονται τα ατυχήματα!

    Ηρεμα λοιπόν παιδιά στους δρόμους! Μην βιάζεστε και μην βρίζετε! Άλλωστε σκεφτείτε πως αν δεν βριζόμαστε, σε όποιες δύσκολες καταστασεις συμβαίνουν στους δρόμους, μπορούμε χαλαρά ....να γνωριζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Έλληνας πάει σε σχολή παίρνει δίπλωμα (ή λαδώνει για να το πάρει) και μετά ακολουθεί τους δικούς του κανόνες. Οδηγεί δηλ. όπως τον συμφέρει!
    Για κάποιου άλλους πάλι, το αυτοκίνητο είναι η προέκταση του πέους τους!


    @Coula Δεν παίζεσαι! Χαράλαμπος;;; Χαχαχαχα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι' αυτό κι εγώ το παράτησα το αμάξι.Έλα να οδηγήσεις πρωί στο Κιλκίς κι αν δεν πας αυτόφωρο...!!!

    Ποδήλατο και πάλι ποδήλατο...

    Κατα τ' άλλα είσαι καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οδηγώ από τα είκοσί μου δηλ.περίπου 29 χρόνια από τότε που οι γυναίκες οδηγοί ήταν μετρημένες στα δάχτυλα!!
    Τόχα όμως !!
    Λογω της δουλειάς μου είμαι πολλές ώρες στο δρόμο και το τι βλέπουν τα ματάκια μου δεν περιγράφεται έτυχε πολλές φορές να προβλέψω κατασταση και να αποφύγω ατύχημα !!
    Ακόμη και γω που ειμαι γυναίκα επιασα τον εαυτο να λέει το γνωστό"" Α καλά τι περιμένεις γυναίκα είναι"" !!!!
    Εχει όμως και κατι κάφρους (αντρες) μωρε αδερφε μου άστα να πάνε τι να πάνε δηλ. αυτοί δεν ξέρουν που πάνε !!
    Και γω που δεν μάλωνα πόσο μαλλόν να βρίσω τώρα τα ρίχνω τα μπινελικια μου τι να κάνω άνθρωπος είμαι !!
    Αλλά και" κερατας και δαρμένος" που λένε πάει πολύ geo μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @coycoyla...& @tania..
    Ειμαι σιγουρος οτι ολοι εχουμε πολλες ιστοριες να πουμε επι του θεματος.αυτο που πρεπει ομως να καταλαβωουμε ειναι πως εγωισμος και οδηγηση δεν πανε μαζι οπως επισης να συνειδητοποιήσουμε το ποσο κτεθειμένοι, στον κίνδυνο είμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, κάτι που ξεχνάμε εξαιτίας, φαντάζομαι, της υπερβολικής εξοικείωσης η οποία περιορίζει την αίσθηση του κινδύνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @δραπετης...
    Ο Ελληνας παντα ακολουθει τους κανονες που αυτος εχει στο μυαλο του.
    Ειναι και οι σωστοι ετσι...

    @porcutine...
    Συμφωνω απολυτα αλλα ειμαι πολυ τεμπελης για να το κανω.Για μηχανη μεσα...κατι ειναι και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα με αυτούς που βρίζουν δεν έχεις καταλάβει ό,τι κάνουν τις μεγαλύτερες παπάρες και πάντα οι άλλοι φταίνε αυτοί καθόλου!

    Ο Ελληνας είναι ακοινώνητος δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @zoyzoy...
    Ρε γαμωτω αυτο το "οι αλλοι φταινε" δεν το εχουμε πληρωσει πολυ ακριβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μαγκα....στο δικο μου χωριο εχω εγω προτεραιοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @γνωστος αγνωστος...
    και δεν μου λες ρε φιλε... Αν βρεθεις απεναντι με ενα συγχωριανο σου ποιος εχει προτεραιοτητα....;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε τι καλά κάνω και δεν οδηγάω! Ξέρεις πόσος κόσμος την έχει γλυτώσει; Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο μεγαλυτερος παντα!
    υπαρχει και σεβασμος ρε φιλε μου στα χωρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή