Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Να δούμε πόσο ακόμα.....

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

12 σχόλια:

 1. Kαι αν πας και στη Γερμανια δεν πληρωνεις τιποτα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και να ηταν μονο αυτο....
  εδω μας κλεβουν με τοσους τροπους!
  αν δεν πληρωνεις τελικα τι γινετε????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αμάν ρε παιδιά, εμείς που τα' χουμε ας τα ξοδέψουμε!! :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ όχι μόνο μας κλέβουν αλλά και τα λεφτά που υποτίθεται ότι πάνε για την συντήρηση του δρόμου, μόνο εκεί δεν πάνε, τα ακριβότερα διόδια με τους πιο κακοσυντηρημένους δρόμους και τα πολλά τροχαία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Τανια...
  εννοειτε οτι δεν πληρ.ωνεις διοδια αφου πληρωνεις φορους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Γνωστός Άγνωστος...
  Τίποτα.. στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσ. τα ιδιωτικά διόδια είναι παράνομα. Η σύμβαση λέει ότι μετά το πέρας των εργασιών επιτρέπεται να λειτουργήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Astakoulis...
  Αλλωστε λεφτα υπάρχουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @perOtel...
  Και να ακριβοπληρωναμε μονο αυτο...,,, παει και έρχεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εδώ θα πληρώσουμε τα σπασμένα!

  Τα διοδια μας μαραναν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλά όπου και να μας πιάσεις βρωμάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Xixixixiixixi. Άσε, καλύτερα να μην μιλήσω, θα με φάνε λάχανο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή