Σελίδες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πέρασε και δεν ακούμπησε……












Γεια και χαρά σε όλους!
Επιτέλους έγιανα. Πάει πέρασε και αυτό. Μεγάλη περιπέτεια πέρασα παιδία αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά που λένε. Βέβαια ενός κακού μύρια έπονται και σαν να μην έφτανε ότι τράβηξα ήρθε και μία μίνι γαστρεντερίτιδα να με αποτελειώσει. Ευτυχώς και πάλι δεν κράτησε πολύ.
Με λίγα λόγια μια χαρά μου μπήκε το 2011! Και να σκεφτείς σε δύο βασιλόπιτες που κόψαμε για φέτος και στις δύο το κέρδισα εγώ το φλουρί. Τύχη βουνό μου λέγανε οι θειες και οι γιαγιάδες. Τι να σου πω…; Από τύχη μέχρι στιγμής…. Βέβαια αν το εξετάσεις από την άλλη πλευρά μέσα στην ατυχία μου ήμουν και τυχερός μιας και αποφύγαμε, στο παρά πέντε, τα χειρότερα και αυτήν την στιγμή δεν ακούω τα μπινελίκια του Άγιου Πέτρου για ότι «καλό» έχω κάνει στην ζωή μου.
Τέτοιες εμπειρίες λένε σε κάνουν ποιο καλό άνθρωπο αλλά με εμένα, σκατά…. Το ίδιο κοπρόσκυλο νιώθω. Βέβαια είναι γεγονός ότι εκτιμάς, μετά από κάτι τέτοιο, ποιο πολύ, ακόμα και τα ποιο μικρά και καθημερινά πράγματά. Το σπιτάκι σου ,την δουλίτσα σου, τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό, τον καναπέ σου και ότι άλλο κουλό μπορείς να φανταστείς. Αλλά κάνεις και μεγάλες ανακαλύψεις! Διαπιστώνεις πόσο πολύ σε αγαπάνε οι γύρο σου. Και εμένα με αγαπάνε! Δεν θα πω για την οικογένειά γιατί, εγώ τουλάχιστον, το θεωρώ δεδομένο, αλλά θα πω για τους φίλους. Από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρων και ήταν πλάι μου.
Και όλα αυτά από τι…;;;; Από ένα γαμημένο βότανο. Ναι ναι από ένα γαμημένο βότανο που πήγα να το κάνω τσάι και αντί να το πιω με ήπιε!
Την πάτησα σαν αγράμματος, που λένε….
Εκεί που σερφάριζα μια μέρα στο ιντερνέτ έπεσα σε ένα σάιτ με βότανα. Και να τα βότανα έτσι και να τα βότανα αλλιώς και ώσπου πέφτω σε ένα άρθρο που λέει αδυνατήστε φυσικά με βότανα…..
Όπα λέω…. Ψάρωσα…. Και να πω ότι είμαι και απ αυτούς….;;;; αϊ στο διάολο.
Εγώ για όσους δεν με ξέρουν έχω ένα κόλλημα με την υγιεινή διατροφή, με την αποφύγει φαρμάκων, με την φυσική κατάσταση και γενικά αποφεύγω την οποιαδήποτε λήψη διαφόρων σκευασμάτων, ουσιών και τα λοιπά. Ούτε καν ισοτονικά ποτά δεν πίνω στο γυμναστήριο.
Αλλά εδώ ψάρωσα, με το ότι ήταν βότανα και ότι παρουσιάζονταν σαν ροφήματα που μπορούσες να τα πιείς και να τονώσεις τον οργανισμό σου βοηθώντας παράλληλα και τον μεταβολισμό σου.
Το τάδε βότανο βοηθάει αν τρως πολλά γλυκά, το άλλο κόβει την βουλιμία και τα λοιπά.
Τότε το μάτι μου πέφτει σε ένα που, λέει πως βοηθάει στο τοπικό πάχος και λέω να το πάρω μιας και μέσα στις γιορτές το παρακάναμε λίγο με τις σούβλες και με εκείνα τα λουκάνικα που τρώγαμε με τον Γνωστό Άγνωστο και ήταν σαν χειροβομβίδες στο στομάχι .
Αυτό λοιπόν είναι ένα φυτό που ονομάζεται Φυτολάκα και προτείνεται αν το πάρω σε επεξεργασμένη υγρή μορφή να ρίχνω λίγες σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και να το πίνω.
Αρχίζω λοιπόν το ψάξιμο και βρίσκω ένα μαγαζί που φαίνεται αρκετά αξιόπιστο κ αποφασίζω να τηλεφωνήσω και να ζητήσω σχετικές πληροφορίες για το φυτό αυτό.
Τηλεφωνώ λοιπών, στο σχετικό και πολύ επώνυμο στο χώρο των βοτάνων, μαγαζί και μιλάω με μία κοπέλα που μου λέει ότι δεν το έχει σε υγρή μορφή αλλά αποξηραμένο όπως και όλα τα τσάι που ξέρουμε και να το βράσω με των γνωστό τρόπο και να το ποιο.
Πολύ ωραία σκέφτομαι θα το πάρω και στην φυσική του μορφή! Τι καλύτερο.
Μου έρχεται λοιπόν μετά από δύο μέρες το βότανο μέσα σε μια συσκευασία που έχει πάνω οδηγίες χρήσης και παρασκευής όπως μου τις είπε και η κοπέλα. Προσέξτε αυτό το σημείο… εκτός από τις προφορικές οδηγίες που μου έδωσε η κοπέλα, οι ίδιες οδηγίες αναγράφονται και στην συσκευασία!
ΕΓΚΛΗΜΑ………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το φυτό αυτό λοιπόν είναι ένα φυτό ΑΚΡΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟ …..
Πρέπει να λαμβάνεται μόνο σε επεξεργασμένη μορφή και αυτό με μεγάλη προσοχή. Η μισή βιβλιογραφία βοτάνων δεν το αναφέρει καν διότι θεωρείται πολύ τοξικό και αποφεύγεται η χρήση και αν τέλος κάποιος θέλει να το πάρει όπως και εγώ πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να το επεξεργαστεί και να το χρησιμοποίηση.
Με λίγα λόγια… όχι μόνο μου έδωσαν λάθος οδηγίες αλλά δεν ανέφεραν πουθενά την επικινδυνότητα του φυτού
Το αποτέλεσμα…
Αφού λοιπόν το έβρασα πρωί πρωί σαν τσάι και το ήπια, όπως μου προτεινόταν άλλωστε, μέσα στο πρώτο 10λεπτο άρχισε να κλείνει ο λαιμός μου να νιώθω τρομερή αδυναμία και έντονη ζάλη. Αμέσως μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο οπού άρχισα να έχω σπασμούς …. Ως εδώ είναι που θυμάμαι εγώ…
Μετά από ένα μισάωρο, από ότι μου έχουν διηγηθεί μετά οι άλλοι, είχα πάρα πολύ έντονους σπασμούς με κρατούσαν πέντε άτομα και πιθανών να είχα και παραισθήσεις.
Οι καημένοι οι γιατροί δεν ξέρανε τι να με κάνουν μιας και δεν είχαν αντιμετωπίσει ξανά κάτι σχετικό. Μάλιστα δεν είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται και τι ακριβώς είναι αυτό το φυτό.
Παθολόγοι, νευρολόγοι, μέχρι και ψυχίατροι ήταν από επάνω μου και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Αφού λοιπόν είδαν και από είδαν και τέλος πείστηκαν ότι δεν είμαι πρεζόνι (άλλο κουλό αυτό που δεν θα το σχολιάσω τουλάχιστον για τώρα) και αυτό χάρης στην πολύτιμη προσπάθεια ενός φίλου που έψαξε στο ιντερνέτ και βρήκε τι παρενέργειες έχει η χρήση του φυτού, αποφάσισαν να με ρίξουν σε καταστολή και να με διασωληνόσουν μιας και δεν ξέρανε τι άλλο να κάνουν.
Σε αυτό το σημείο δεν θέλω να κατηγορήσω τους γιατρούς γιατί τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν και με το παραπάνω…. Άπλα αυτό που μπορούσαν ήταν μάλλον λίγο , αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε άλλη φορά.
Τελικά… Δόξα τον θεό που είχα πολύ καλή φυσική κατάσταση και γερό οργανισμό και άντεξα έως oτου πέρασε η επίδραση του δηλητηρίου και συνήρθα.
Έστω και καπνιστής να ήμουν μπορεί να μην άντεχα μου είχε πει ένας γιατρός όταν με το καλό ξύπνησα .
Αυτή λοιπόν ήταν συνοπτικά περιπέτεια μου και σας την μεταφέρω όχι για να με συμπονέσετε ούτε για να σας τρομάξω, ούτε προς θεού θέλω να κατηγορήσω τα βότανα αλλά για να τονίσω πώς η ανευθυνότητα και η ασχετοσύνη κάποιον ανθρώπων μπορούν να στερήσουν πολύ εύκολα ανθρωπινές ζωές και πως πρέπει και εμείς με την σειρά μας , γιατί δεν αποποιούμαι την όποια εύθηνη βαραίνει και εμένα στην συγκεκριμένη περίπτωση, να είμαστε υποψιασμένη και να μην δείχνουμε τόσο εύκολα εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους σκευάσματα. Όχι γιατί μπορεί κάποιος με δόλο να θέλει να κάνει κακό αλλά γιατί και από άγνοια και μόνο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

30 σχόλια:

  1. τι έπαθες βρε έρμε κι εσύ, απαπα.. σου 'σκαψε το λάκο η Φυτολάκα, παρά τρίχα τη γλίτωσες!

    παρατήρηση 1: εννοείται ότι πρέπει να κινηθείς νομικά, να γλιτώσεις και κανεναν άλλο χριστιανό

    παρατήρηση 2: ασε τις ακρότητες με την υγιεινή διατροφή, βλέπω τι μπούρδες μας λέει ο δάσκαλος της yoga.κάποια πράγματα είδες και μόνος σου πως κρύβουν κινδύνους οπότε καλύτερα τη μέση λύση κι ας μείνει και λίγο λίπος απ' τα σουβλάκια.. ;-)

    περαστικά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα μην σε ξαναδώ να βράζεις άγνωστα χόρτα. Μέχρι χαμομήλι σε αφήνω. Και άσε την κοιλίτσα να μεγαλώνει, είναι γοητεία λένε, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @lali... @astakoulis..
    δεν καταλάβατε... ούτε ακρότητες κάνω ούτε άγνωστα χόρτα τα κάνω τσάι και τα πίνω. Είμαι τις απόλυτου φυσικής αντιμετώπισης των πραγμάτων και διατροφής και αφήνω το σώμα να δράσει μόνο του και με τον χρόνο που χρειάζεται . Τρώω τα πάντα στο βαθμό που πρέπει και από τέτοιου είδους πράγματα δεν παίρνω τίποτα και ποτέ άλλα παρ όλα αυτά την πάτησα .Οπότε σκεφτείτε ένα άτομο που είναι επιρρεπείς στο να παίρνει τέτοια πράγματα πόσο κίνδυνο διατρέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά σου βρε παιδί μας!!!
    Εδώ ο καπετάνιος που είναι της φύσης να τα ακούει... εγώ ένα τσάι του βουνού και πολύ ειναι....
    Ελπίζω να είσαι εντάξει , κοντεύει να βγει και ο Ιανουάριος και εύχομαστε ο Φεβρουάριος να είναι πιο φιλικός!!!!
    Να προσέχεις έρχονται και απόκριες!!!! Και μάλλον έχεις θέμα με τις γιορτές!!!!
    Θες να ξεκουραστείς βρε παιδί μου!!

    Τα φιλιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχμ!!!Πωπω τρομερό...σιδερένιος ρε φίλε!!!!
    Με σένα καπετάνισσα θα τα πούμε από κοντά για το"της φύσης".....αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μαλακια πληρώνεται!
    Κοιτα να προσέχεις, οπως ηδη εκανες μεχρι τωρα!
    Κι ασε τη κοιλιτσα να παρει τη κλιση της. Ξερεις τι ωραιο μαξιλαρι για τον υπνο γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Καπετανισσα....
    Μια χαρα είμαι τωρα σε ευχαριστω.
    Αντε άμμην να φυγει να ησυχασουμε....
    Λες τις αποκρειες να πνιγω με καμια σαρπαντίνα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Καπετανιος...
    Ευχαριστω φίλε μου... Θα ηθελα να ειμαι απο καμια γωνια να δω τι μαθημα φυσικης θα της δωσεις... χαχαχαχαχαχα!!!!1 Να ειστε καλα βρε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Coula...
    κοιτα καποιες φορες έχουμε ανάγκη να οικειοποίηθουμε αυτα που κοροίδευουμε...
    ευτυχως αυτο δεν συμβαινει πολλες φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρίμα ρε παιδάκι μου...Κρίμα.Σοκαρίστηκα.Μ'έπιασε μια θλίψη.
    Ότι και να πούμε εμείς τώρα για ανευθυνότητες κλπ δεν έχει νόημα.Έγινε το παρ'ολίγον κακό και ευτυχώς πέρασε!
    Περαστικά Geo,να είσαι πάντα καλά και μην εμπιστεύεσαι προιόντα διατροφής απ΄το ίντερνετ.
    Τα φιλιά μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @tsoupra.....
    Ελα μωρε μη σε πιάνει θλίψη.... Μαθήματα είναι όλα αυτα... Σε ευχαριστω πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να σου πω τώρα !! Νομίζω πήρες το μαθημά σου και καλά έκανες και το δημοσιοποίησες πρέπει να το μάθουν και άλλοι οτι αυτά περί αδυνατίσματος πρέπει να τα προσέχουμε!!
    Σιδερένιος λοιπόν και απλά λίγο το φαγητό να περιορίσεις οχι μεγάλες ποσότητες.

    Υ.Γ Κάποια στιγμή θα σε επισκεφτώ να μου δώσεις μια καλή κουπ στα μαλλιά!!

    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακου τι μπορεί να πάθει ο καθένας μας στα καλά του καθουμένου.

    Πάντως αυτό το φυτολάκα δεν'κακό να το κεράσουμε σε μερικούς να τους ξεπαστρέψουμε μια και έξω νομίζω:))

    Γερός και δυνατός να'σαι και
    κανόνισε με φυσικούς τρόπου ν'αδυνατίσεις
    γυμναστική και μικρά γεύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα που είσαι καλά και που μπορούμε να κάνουμε και την πλάκα μας...Έλα πες την αλήθεια...Το τούνελ το είδες? :-)

    Έτσι να την πούμε στον Χαρδαβέλα που μας έχει πρήξει!!!

    χιχιχι!!!

    Περαστικά σου καλέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε...σου εμεινε καθολου τετοιο???
    για στειλε να το δωσω..τσαγακι σε μερικα ατομα...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @zoyzoy....
    @Γνωστος αγνωωστος....
    Το εχω μοιράσει ήδη σε κάτι αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα έχω ραντεβού να το προτείνω στον καφετζή της βουλής να το βάλει στο καφενείο σαν ρόφημα...
    Σσσσσσσσ..... αν πιάσει αυτό γλυτώσαμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @porcupine...
    Το ειδα....και το τουνελ και το φως και ανέβηκα λέει καποιες σκάλες και ειδα τον Μαλκοβιτς... του είπα οτι δεν ήρθε η ώρα μου και αυτός τότε κοίταξε την πολυ-μηχανή του καφέ που είχα στα χέρια μου... ξέρεις αυτην που έκανα και το τσάι.... και μου είπε "ίσως κάτι μπορούμε να κάνουμε...." την συνέχεια την ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχμ!!!Τι την ήθελες βρε Τζεο την ανδρική αλληλεγγύη;;;
    Μας έκαψες και μένα και σένα....
    http://prima-plora.blogspot.com/2011/01/geoaman.html
    χαχαχαχααχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάλι καλά που την γλύτωσες.

    Εγώ θα σταθώ αλλού... Πρόσεχε όταν τα πίνεις με τον Γνωστό άγνωστο...Αυτός κερνάει, καθαρό οινόπνευμα... χαχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Καπετάνιος...
    δεν μασαμε... εκει εμεις σταθερα.Στο τελος θα επικρατησουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Gaurakos...
    για καθαρο οινοπονευμα δεν ξερω αλλα για ψηστης δεν κανει μια. Ευτυχως ειναι καλος παρτενερ σε γκομενο-κυνηγι και το σωζει καπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάντε όνειρα.... θα γίνω πιο σκληρη,,,


    χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα ,καλώς σέ βρήκα ,μού αρέσει ο τρόπος γραφής σου ,καί θά σέ παρακολουθώ (μέ τήν καλή τήν έννοια .εεε .. χαχαχαχά)από εδώ καί πέρα .
    Λόγω τής ειδικότητας μου τής επαγγελματικής έχω ασχοληθεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέ τά βότανα , καί μπορώ νά σού πώ οτι τό συγκεκριμένο βότανο η Φυτόλακα ,νά φανταστείς οτι είναι κυτταροτοξικό καί χρησιμοποιείται σέ χημειοθεραπευτικά φάρμακα σέ συγεγκριμένα είδη Καρκίνου .
    Τό μόνο ακίνδυνο βότανο πού μπορεί νά χρησιμοποιηθεί γιά απώλεια βάρους υπό μορφή αφεψήματος-τσαγιού ,πάντα σέ νορμάλ ποσότητες ,καί πάντα μέ τήν σύμφωνη γνώμη ενός ειδικού Ενδοκρινολόγου η Διαιτολόγου , πού νά γνωρίζει τό Ιστορικού τού ενδιαφερόμενου/ης , είναι τό Φασκόμηλο .
    Τήν Καλησπέρα μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ασκήσεις μια ξεγυρισμένη αγωγή και στο κατάστημα αλλά και στον συσκευαστή !!
    (να βγάλεις και κανά φράγκο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @marina...
    χαχαχαχαχα!!!!
    Λες το δυστυχημα να το μετατρεψω σε ευτυχημα..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. βρε παιδάκι μου...μόνο που δεν μπήκε καμιά μύγα...απο το σοκ....αν είναι δυνατόν....πάλι καλά που πέρασε στο τσάκ βέβαια...αλλά έχω κι εγώ την ίδια απορία με την porcupine....είδες? ειδες?
    χαχαχα...αργά μεν αλλά ευτυχώς περαστικά...!!!
    τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με έσωσες!!! Τώρα διάβαζα κ εγώ για το φυτό και ευτυχώς έπεσα στο ποστ σου!! Πάλι καλά που συνήλθες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τωρα διαβασα αυτα που γραφεις αλλα αν ετρεχες λιγο να το ψαξεις στο ιντερνετ οπως και εγω θα διαβαζες οτι ειναι τοξικο και δεν το περνουν ετσι σαν τσαι την καλησπερα μου....και να προσεχεις και να ψαχνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τωρα διαβασα αυτα που γραφεις αλλα αν ετρεχες λιγο να το ψαξεις στο ιντερνετ οπως και εγω θα διαβαζες οτι ειναι τοξικο και δεν το περνουν ετσι σαν τσαι την καλησπερα μου....και να προσεχεις και να ψαχνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγω το παιρνω σε υγρη μορφη κ αν κ εχω κ πιεση, δεν με εχει βλαψει σε κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή