Σελίδες

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αγρότης μόνος ψαχνεται!!!!!!!!!!!!













Γεια και χαρά σε όλο τον κόσμο!
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα. Ελπίζω τουλάχιστον γιατί με αυτά που ακούγονται ότι θα γίνουν μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δεν μας βλέπω και πολύ καλά. Τεσπα όμως ας είμαστε αισιόδοξοι

Σήμερα Δευτέρα και στην δουλειά είναι χαλαρά τα πράγματα. Έτσι είπα να αρπάξω την ευκαιρία και να σας γράψω δυο λόγια για το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή μου τους τελευταιους μηνες.

Από που να αρχίσω όμως…;;;
Θα αρχίσω από το ποιο βασικό. Πλέων λοιπόν αποφάσισα να πάψω να είμαι άνθρωπος της πόλης και μετακόμισα στο χωριό μου. Βρήκα την υγειά και την χαρά μου. Επιτελούς ησυχία και ηρεμία!!!!
Το χωριό μου είναι ένας όμορφος και μικρός συνοικισμός στο Δίον (γνωστο για τα αρχαία του)













Ονομάζεται πλατανάκια και είναι ένα χωριουδάκι αρκετά προσεγμένο και περιποιημένο με αρκετές υποδομές που γίνονται με την προσωπική πρωτοβουλία των κατοίκων μονίμων η μη, πάντα φυσικά και με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.Βρίσκεται 10 λεπτά έξω από την Κατερίνη ανάμεσα με το Λιτόχωρο κάτω από την σκιά του Ολύμπου. Για τον λόγω αυτόν έχει γίνει τελευταία πόλος έλξεις αρκετών ιδιωτών που διαλέγουν αυτό το μέρος για να χτίσουν ένα εξοχικό-ησυχαστήριο, μιας και που έκτος την ομορφιά που έχει,συνδυάζει και πολύ εύκολα την δυνατότητα να επιλέξεις βουνό ή θάλασσα αφού ακόμα και με ένα ποδήλατο σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να απολαύσεις απο την μαγευτική θέα απο τον ¨Όλυμπο μέχρι και τις πιο όμορφες ακτές τις Πιερίας.
Έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει πια μόνιμοι και μη μόνιμοι κάτοικοι να είμαστε λιγο πολύ μισοί και μισοί στον αριθμό. Γι αυτό και εάν κάποιος βρεθεί καλοκαίρι στην πλατεία του χωριού, χώρος όπου μαζεύονται κύριος πιτσιρίκια και λιώνουν στο παιχνίδι, θα συναντισει κατοίκους από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά θα παρατηρήσει και ένα σύγχρονο πύργο της Βαβέλ αφου θα ακούσει τα πιτσιρίκια να προσπαθούν να συνεννοηθούν σε διάφορες γλώσσες, Γαλλικά , Γερμανικά, Αγγλικά και φυσικά Ποντιακά!!!!



















Αυτά λοιπόν για το χωριό μου, αν και θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό, δεν θα σας κουράσω αλλό.

Για να συνδέσω όλη αυτήν την στροφή (για να γυρίσω και στα δικά μου)σε ένα ποιο παραδοσιακό τρόπο ζωής είπα να συνδυάσω τη εγκατάσταση μου στο χωρίο με την δημιουργία ενός περιβολιού.
Ναι ναι καλά ακούσατε… αποφάσισα να γίνω εκτός των άλλων και λίγο αγρότης. Όχι τίποτα σημαντικό απλά ίσα ίσα να πάρω τον τίτλο. Εξάλλου λένε ότι περνάει στις μέρες μας και είναι σέξι. Βέβαια έχει να κάνει και με το γεγονός ότι εμένα μου αρέσει να ασχολούμαι γένικα με ότι έχει να κάνει με την φύση και τέτοια. Μ΄ αρέσει να καταπιάνομαι με το χώμα να λερώνομαι και τέτοια.
Ξέρετε τι εννοώ με την φόρμα εργασίας να ιδρώνει το ηλιοκαμένο μου κορμί ενώ τα στοιβαρά μου μπράτσα θα πιάνουν την τσάπα και ο ιδρώτας μου να τρέχει και να ανακατέυεται με την σκόνι…. Κτλ κτλ
Τώρα που θα καταλήξει όλο αυτό θα δείξει. Άλλωστε απ' οτι φαίνεται και απο τις τελευταίες σειρές αν αποτύχω απο αγρότης θα πετύχω στην συγγραφή Αρλεκιν!!!
Βέβαια πώς θα συνδυάσω την Κομμωτική και την μουσική με τον αγρότη ειναι κατι που με παραξενεύει και έμενα αλλά από την άλλη δεν με απασχολεί και πολύ. Ότι είναι να γίνει θα γίνει!!!!

Το κυριότερο πάντως είναι πως τους τελευταίους μήνες έχω χορτάσει φύση. Μου αρέσει γιατί παρατηρώ και ξανακάνω πράγματα που είχα χρόνια να τα κάνω και όλο αυτό μου ξαναφέρνει μνήμες των παιδικών μου χρόνων


6 σχόλια:

  1. ουυυυυυυ σέξυ φαρμερ......
    ωραιες περιγραφες του κορμιου σα σκαβει και φυτευει!!!
    και λιωνει στον ιδρωτα!

    Αν συνεχίσεις ετσι..δε θα χρειαστει να ψαχνεσαι για πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ΕΣΥ πουλάκι εννοειται πως θα Είσαι η μόνιμη μου Γκολφο
    Αυτα τα γράφω μήπως βρούμε και καμία άλλη να κάνουμε τρελιτσες εν όψη χειμώνα, γιατι ξέρεις τι λένε..;;;
    Κρύο Κρύο καιρός για τρίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, αυτό πια!!!Χαίρομαι που είμαι ζωντανή να το δω αυτό!!!Περιμένω πρόσκληση-πρόκληση!Να δεις το σκαντζόχοιρο με τσάπα να σου φύγει το τσερβέλο!!! :-)))

    Ξύλα για το τζάκι έκοψες?

    Πάντως, μεγάλη απόφαση και μπράβο σου.Και μην το γελάμε καθόλου, όλοι επιστροφή στη φύση χρειαζόμαστε.Και να φανταστείς, εμείς είμαστε και παιδιά της επαρχίας κι έχουμε τα χωριά με το κουτάλι.Αλλά δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να κόβεις το μήλο από το δέντρο, να το καθαρίζεις λίγο στο μπλουζάκι σου και να το τρως!

    Αυτά είναι!!!

    Καλές και πολλές επιτυχίες!!!

    Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Porcupine....
    Η πρόσκληση ειναι ανοιχτή... Όταν με το Καλο θα μπω σε μια τάξη θα σας καλέσω για ένα Καλο παρτακι με ψησηματα και τέτοια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ σου βρήκα λύση να συνδυάσεις την κομμωτική και μουσική με τη ζωή του αγρότη!
    Πιάνεις τα ψαλίδια σου κουρεύεις άλογα και πρόβατα και τα κρατάς ήρεμο με την μουσική σου και έτσι έχεις όλο το χωριό να στα πόδια σου!

    Εύχομαι να μην βαρεθείς και να γίνεις ο καλύτερος και περιζήτητος αγρότης!

    Με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @zoyzoy...
    Zoyzoy μου σε λιγο μαζι θα ανακαλυψουμε και τα αστακοδεντρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή